Özkula Banner

Web Güvenliği İçin Adım Adım cPanel SSL Sertifikası Alma Rehberi

Web Güvenliği İçin Adım Adım cPanel SSL Sertifikası Alma Rehberi

Web güvenliğini artırmak için adım adım cPanel SSL sertifikası alma rehberini keşfedin. Güvende olun! | Focus KeyPhrase ile 155 karakter içinde SEO dostu meta açıklama.

Web siteleri oluştururken güvenlik her zaman ön planda tutulmalıdır. Bu bağlamda en önemli adımlardan biri de SSL sertifikası teminidir. Sitemizin ziyaretçilere güvenli bir iletişim sunabilmesi için SSL sertifikasının nasıl alınacağına dair detayları bu yazıda bulabilirsiniz.

SSL Sertifikası: Güvenli İnternet Trafiği İçin Kritik Bir Adım

SSL sertifikaları, web sitelerinin adres doğruluğunu sağlayarak veri iletişimini şifreler. Bu sayede ziyaretçilerin bilgileri güvenli bir şekilde iletilir ve güvenleri artar. Tarayıcılarda güvenlik uyarıları olmadan siteye giriş yapmalarını sağlamak için SSL sertifikası eklemeniz önemlidir.

Adım Adım cPanel Üzerinden SSL Sertifikası Alma

Web sitenize SSL sertifikası eklemek için cPanel’i kullanabilirsiniz. İşte adımlar:

  1. Adım 1: cPanel Girişi ve SSL Sekmesine Erişim cPanel’e giriş yapın ve “SSL/TLS” seçeneğine tıklayarak SSL sekmesine erişin.
  2. Adım 2: Sertifika Talebi Oluşturma SSL/TLS sekmesinde “Sertifika İmzalama İsteği (CSR) Yöneticisi” seçeneğine tıklayın ve gerekli bilgileri doldurarak sertifika talebinizi oluşturun.
  3. Adım 3: Sertifikayı Yükleme ve Aktivasyon Sertifika sağlayıcınızdan aldığınız SSL sertifikasını cPanel’e yükleyin ve sitenizde etkinleştirin.

SSL Nedir ve Nasıl Alınır

SSL (Secure Socket Layer), Türkçe olarak Güvenli Soket Katmanı anlamına gelmektedir. Bilgisayar ağı üzerinden güvenli haberleşmeyi sağlamak amacıyla geliştirilmiş kriptolama protokollerini ifade eder. Bu protokoller, bilgi transferlerini şifreleyerek ve güvenli hale getirerek internet trafiğini korur. SSL, özellikle web sitelerinde hassas verilerin güvenli bir şekilde iletilmesini sağlamak için kullanılır.

1. Domain Yönlendirme

SSL sertifikası alabilmek için domain’in şu anda cPanel sunucusuna yönlendirilmiş olması gerekmektedir. Hizmetinizin aktif olduğu cPanel sunucusunun DNS bilgilerini hizmeti aldığınızda gönderilen mailden veya destek talebi açarak yetkili ekibimizden öğrenebilirsiniz. Nameserver değişikliği en geç 24-48 saat (domain firmasına göre değişkenlik göstermektedir) arasında tam olarak tamamlanmaktadır. 1 saatlik arayla kontrol etmenizi tavsiye ederiz.

  Linux Dolu Klasörleri Nasıl Silinir?

2. AutoSSL ile SSL Sertifikası Alma

cPanel üzerinden Güvenlik sekmesinde bulunan SSL/TLS Durumu sayfasını açın. “AutoSSL Çalıştır” butonuna basarak seçili domainlere SSL sertifikası alabilirsiniz. Bu işlem yaklaşık 1 dakika sürebilmektedir. İşlem tamamlandığında sayfa otomatik olarak yenilenecektir. AutoSSL üzerinden alınan SSL sertifikaları süreleri bittiğinde otomatik olarak yenilenmektedir. Sertifika Durumu bölümünün “AutoSSL Domain Onaylı” şeklinde olması, başarıyla SSL sertifikasının eklendiği anlamına gelmektedir. Eğer sizde gözükmüyor ise çerezlerden kaynaklı olabilir. Farklı bir tarayıcıdan denediğiniz takdirde sorunsuz şekilde görüntüleyebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

Sunucu Yedekleme ve Veri Kurtarma

Sunucu Yedekleme ve Veri Kurtarma

Dijital çağda, veri kaybı işletmeler için büyük bir tehdit oluşturuyor ve bu yüzden sunucu yedekleme ve kurtarma stratejileri...

Devamını Oku
En iyi 7 WordPress Site Taşıma Eklentisi

En iyi 7 WordPress Site Taşıma Eklentisi

Bu blog yazısında, Wordpress site taşıma sürecinin önemi ve nasıl yapıldığı anlatılıyor. Wordpress site taşıma, bir web sitesinin...

Devamını Oku
En İyi 10 Antivirüs Programı, Mail ve Hosting Güvenliğini Sağlayan Antivirüs

En İyi 10 Antivirüs Programı, Mail ve Hosting Güvenliğini Sağlayan Antivirüs

Antivirüs, mail ve hosting güvenliği, dijital dünyada karşılaştığımız tehditlere karşı korunmamızı sağlayan temel unsurlardır. Bu blog yazısında, bu...

Devamını Oku
Linux Sunucu Yönetimi İçin İpuçları

Linux Sunucu Yönetimi İçin İpuçları

Günümüzde işletmelerin altyapılarının bel kemiğini oluşturan sunucular, özellikle Linux tabanlı sistemlerle güçlendirildiğinde, yüksek performans ve güvenilirlik sunar. Ancak,...

Devamını Oku
Sunucu Yedekliliği Nedir ve Sunucu Yedeği Alma

Sunucu Yedekliliği Nedir ve Sunucu Yedeği Alma

Dijital çağda işletmeler için veri güvenliği, kesintisiz hizmet sunabilme yeteneği ve sistem sürekliliği en temel gereksinimler arasında yer...

Devamını Oku
Sunucu Performansını Artırmanın Yolları

Sunucu Performansını Artırmanın Yolları

Dijital çağda, işletmelerin başarısı büyük ölçüde teknoloji altyapısının verimliliğine bağlı. Verimli bir sunucu performansı, hızlı veri işlemeyi ve...

Devamını Oku