Özkula Banner

No-Code / Low-Code Arasındaki Farklar Nelerdir?

No-Code / Low-Code Arasındaki Farklar Nelerdir?

No-Code ve Low-Code arasındaki farklar nelerdir? Hangi geliştirme yaklaşımı işletmeniz için daha iyi? Karar vermeden önce bilmeniz gereken her şey burada.

No-Code Nedir?

No-Code yaklaşımı, kod yazma gereksinimi olmadan veya minimal düzeyde kod kullanarak yazılım geliştirme sürecini kolaylaştıran bir yöntemdir. Bu yaklaşım, kullanıcı dostu arayüzler ve sürükle-bırak araçları gibi kullanımı basit araçlarla uygulama tasarlamanıza ve oluşturmanıza olanak tanır.

Kullanıcı Dostu Arayüzler

No-Code, teknik bilgi ve becerisi olmayan kişilerin bile uygulama geliştirmesine olanak tanır. Kullanıcı dostu arayüzleri sayesinde, uygulama geliştirme sürecinin her adımını kolayca izleyebilir ve uygulama tasarımını özelleştirebilirsiniz.

Hız ve Kolaylık

Geleneksel yazılım geliştirme yöntemlerine kıyasla daha hızlı ve kolay bir yol sunar. Haftalar veya aylar sürecek projeler, bu araçlar sayesinde saatler içerisinde hazır hale getirilebilir.

No-Code Yaklaşımının Temel İlkeleri

Kodlama Becerisi Gerektirmez

Herhangi bir kodlama becerisine ihtiyaç duymadan araçları kullanmanıza olanak sağlar. Sürükle bırak yöntemiyle kolaylıkla web sitelerinde ya da uygulamalarda bulunan nesnelerin yerlerini değiştirebilirsiniz.

Görsel Arabirimler

Kullanıcıların uygulamalarını oluştururken işlevleri ve süreçleri görsel olarak tasarlamalarına ve düzenlemelerine izin verir. Bu kolaylıkla uygulama geliştirme sürecini sürdürmenizi sağlar.

Önceden Hazırlanmış Bileşenler

Önceden hazırlanmış bileşenleri birleştirerek işlevsel uygulamalar oluşturmanıza yardımcı olur. Bu bileşenler, veritabanı işlemleri, kullanıcı girişi, veri görselleştirmesi gibi sık kullanılan işlevleri içerir.

Low-Code Nedir?

Low-Code, grafiksel kullanıcı arayüzü (GUI) ve görsel modelleme tekniklerini kullanarak uygulama geliştirme sürecini önemli ölçüde basitleştiren bir yazılım geliştirme yaklaşımıdır.

Kod Yazma Yeteneği

No-code platformlarında olduğu gibi kod yazma gereksinimi minimuma indirilmiştir. Ancak bazı durumlarda kod yazma ihtiyacı ortaya çıkabilir.

İleri Düzey Özelleştirme

Low-code platformları, no-code platformlarından daha fazla özelleştirme yeteneği sunar. Kullanıcılar, uygulamaları daha fazla özelleştirmek için kod yazabilirler.

  Web Sayfalarına Yazdır Butonu Nasıl Eklenir?

İleri Düzey Entegrasyon

Gelişmiş entegrasyon yetenekleri sunar. Geliştiriciler, kendi oluşturdukları veya dışarıdan aldıkları API’leri web sitelerine veya uygulamalarına ekleyebilirler.

Low-Code Yaklaşımının Avantajları

  • Artan Üretkenlik
  • Düşük Maliyetler
  • Geliştirilmiş Kalite

No-Code ile Low-Code Arasındaki Farklar

No-Code ve Low-Code, yazılım geliştirme süreçlerinde farklı yaklaşımları temsil eder. No-Code platformlarında, kodlama becerisi gerekmezken, Low-Code yaklaşımında bazı durumlarda kod yazma ihtiyacı ortaya çıkabilir.

İlginizi Çekebilir

Muhasebe Sunucusu Önerileri, Muhasebe Sunucusu Güvenliği ve Yedeklemesi

Muhasebe Sunucusu Önerileri, Muhasebe Sunucusu Güvenliği ve Yedeklemesi

Muhasebe süreçlerinin güvenliği, veri bütünlüğü ve sürekliliği, işletmeler için olmazsa olmaz kriterler arasındadır. Bu nedenle, muhasebe verilerinizi yönetirken...

Devamını Oku
Ücretsiz Kontrol Paneli Sunan Hosting Firmalarının İncelemesi

Ücretsiz Kontrol Paneli Sunan Hosting Firmalarının İncelemesi

Web siteniz için en iyi hosting firmasını seçerken dikkat etmeniz gereken konuları öğrenin: kontrol paneli, müşteri desteği, fiyatlandırma...

Devamını Oku
Google Analytics Kullanımı ve Veri Analizi

Google Analytics Kullanımı ve Veri Analizi

Google Analytics'in ne olduğunu, nasıl kurulacağını, veri analizi ve raporlama araçlarını anlatan detaylı rehber. Veri inceleme ipuçları.Blog Giriş...

Devamını Oku
cPanel Reseller Nedir?

cPanel Reseller Nedir?

cPanel Reseller temel tanımları, çeşitli paket seçenekleri, müşteri yönetimi, karlı bir işletme kurma ve başarının anahtarları hakkında bilgi...

Devamını Oku
Google Yapısal Veri İşaretleme ve Arama Sonuçlarına Etkisi

Google Yapısal Veri İşaretleme ve Arama Sonuçlarına Etkisi

Google yapısal veri işaretleme nedir, nasıl yapılır ve arama sonuçlarına olan görsel etkilerini keşfedin; avantajlarından yararlanın.Web dünyasının karmaşıklığında,...

Devamını Oku
Grafik Tasarımda Renk Seçimi ve Anlamları

Grafik Tasarımda Renk Seçimi ve Anlamları

Renklerin psikolojik etkilerini, teorileri, marka kimliğinde nasıl kullanılacağını ve uyumlu renk seçim ipuçlarını keşfedin. Renklerin gücünü öğrenin.Renkler, iletişimin...

Devamını Oku