Özkula Banner

Microsoft SQL Server’a (MSSQL’e) Uzak Erişim Nasıl Yapılır?

Microsoft SQL Server’a (MSSQL’e) Uzak Erişim Nasıl Yapılır?

Microsoft SQL Server’a uzaktan erişim sağlamanın adımlarını öğrenin! Uygulamanızı doğru şekilde yapılandırarak veri tabanınıza kolayca erişin.

Microsoft SQL Servar’a (MSSQL’e) Uzak Erişim Yapma Adımları

SQL sunucusuna uzaktan bağlanmanın yöntemlerini adım adım inceleyelim.

SQL Server Configuration Manager Penceresini Açın

Uzak bir Windows sunucusundaki SQL Server’a erişmek için ilk olarak Configuration Manager’ı açın.

1) SQL Server Configuration Manager’ı Açın: Sunucuda, SQL Server Configuration Manager programını açın. Bu adıma, Windows arama çubuğuna “Configuration Manager” yazarak ulaşabilirsiniz.

2) TCP/IP Protokolünün Etkin Olduğundan Emin Olun: Configuration Manager içinde, SQL Server Network Configuration altında Protocols for (belirlenen SQL servis adı) gibi kurarken belirlenen SQL servisinin adının bulunduğu sekmeye tıklayın. Burada TCP/IP protokolünün etkin olduğundan emin olun. Eğer Disabled (Pasif) durumdaysa, TCP/IP protokolüne sağ tıklayıp Enable diyerek aktif hale getirin.

3) TCP Port değerini 1433 Olarak Güncelleyin: TCP portunun 1433 olarak tanımlandığından emin olun. TCP/IP protokolüne sağ tıkladıktan sonra açılan menüden Properties diyerek özellikler sayfasını açın. Açılan özelliklerde IP Addresses > IPAll başlığı altında bulunan TCP Port değerini 1433 olarak güncelleyin.

4) SQL Server (MSSQLSERVER) Servisini Yeniden Başlatın: Yapılan ayarların aktif olabilmesi için SQL Server Services içerisinde bulunan SQL Server (belirtilen servis adı) servisini yeniden başlatın.

5) Firewall (Güvenlik Duvarı) Üzerinden 1433/TCP Portunu Aktif Edin: Windows Server Sunucularda “1433/TCP” portunu aktif etmek için aşağıdaki adımları izleyin:

  • Gelişmiş Güvenlik Duvarı Ayarlarınızı açmak için Windows Çalıştır (Win+R) penceresi üzerinden wf.msc yazın.
  • Inbound Rules (Gelen Kurallar) sekmesine tıklayın ve “New Rule (Yeni Kural)” seçeneğini seçin.
  • Kural tipini “Custom (Özel)” olarak işaretleyip Next (İleri) butonuna tıklayın.
  • Protocol Type (Protokol türü) > TCP ve Local Port (Yerel bağlantı noktası) > Specific Ports (Belirli bağlantı noktaları) seçeneklerini seçip 1433 Portunu girin ve Next (İleri) butonuna tıklayın.
  • IP adresine özel olarak erişim izini verebilmek için Which remote IP addresses does this rule apply to? (Bu kural hangi uzak IP adreslerine uygulanıyor?) bölümünden These IP adresses: (Bu IP adresleri:) seçeneğine seçip Add (Ekle) butonuna tıklayın.
  Linux WC Komutu Nedir?

Portu Genel Erişime Açıldığını Test Edelim

Uygulanan ayarların doğruluğunu test etmek için bir web sitesi kullanılabilir.

7) SQL Server Management Studio (SSMS) Programıyla Bağlantı: Ayarları tamamladıktan sonra, bilgisayarınızda kurulu olan SQL Server Management Studio (SSMS) programını kullanarak uzak sunucuya bağlantıyı test edebilirsiniz.

  • SSMS ilk açıldığında, “Connect to Server” penceresinde;
  • “Server name” alanına sunucunun IP adresini veya URL adresini,
  • “Authentication” bölümüne SQL Server kullanıcı adını ve şifresini girin.
  • Son olarak, “Connect” butonuna tıklayın ve yukarıdaki adımları başarıyla uyguladıysanız, bağlantınız kurulmuş olacaktır.

İlginizi Çekebilir

cPanel Sunucu Nedir? cPanel Sunucu Kullanımı

cPanel Sunucu Nedir? cPanel Sunucu Kullanımı

cPanel nedir, nasıl kullanılır ve güvenlik önlemleri nelerdir? cPanel yedekleme işlemleri ve sunucu yönetimi hakkında bilgi edinin.Dijital dünyada...

Devamını Oku
Yüksek Performanslı Web Sitesi İçin Optimize Edilmesi Gereken Unsurlar

Yüksek Performanslı Web Sitesi İçin Optimize Edilmesi Gereken Unsurlar

Web sitenizin performansını artırın: Yüksek performanslı siteler, optimizasyon teknikleri, hız için çözümler ve cache faydaları hakkında bilgi edinin.Günümüz...

Devamını Oku
Google My Business Nasıl Kullanılır ve İşletmeler İçin Önemi

Google My Business Nasıl Kullanılır ve İşletmeler İçin Önemi

Google My Business kullanımı ve işletmeler için faydalarını öğrenin. Kayıt, bilgi güncelleme ve inceleme yönetimi hakkında kapsamlı rehber.Günümüzün...

Devamını Oku
Sanal Gerçeklik: Geleceğin Teknolojisi

Sanal Gerçeklik: Geleceğin Teknolojisi

Sanal gerçeklik nedir, nasıl çalışır ve kullanılan donanımlar nelerdir? Endüstriyel uygulamalar ve gelecekteki beklentilere dair her şeyi keşfedin.Sanal...

Devamını Oku
WordPress Hosting Önerileri, WordPress Hosting Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

WordPress Hosting Önerileri, WordPress Hosting Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

WordPress Hosting nedir, en iyi hizmetler, seçim kriterleri, maliyet ve performans testleri hakkında detaylı bir kılavuz. Sıkça sorulan...

Devamını Oku
Windows sunucu Nedir? Windows Sunucu Tercih Ederken Nelere Dikkat Edilmeli?

Windows sunucu Nedir? Windows Sunucu Tercih Ederken Nelere Dikkat Edilmeli?

Windows sunucu nedir ve nasıl kurulur? Kullanım alanları, yönetim ve güvenlik önerileri ile performans optimizasyonu hakkında kapsamlı bilgiler.Dijital...

Devamını Oku