Active Directory Kullanıcıya Admin Yetkisi Nasıl Atanır?

Active Directory’de kullanıcıya admin yetkisi nasıl atanır? Admin yetkisi verme sürecini adım adım öğrenin ve kullanıcı yönetimini kolaylaştırın.

Bilgi işlem yapılarındaki büyümeyle birlikte, iş paylaşımı kaçınılmaz hale gelir. Domain yapısında, administrator kullanıcısı server ve client cihazlarda tam yetkiye sahiptir. Ancak, her bilgi işlem personeli için ayrı bir hesap oluşturup admin yetkisi vermek daha doğru bir yaklaşımdır. Bu makalede, bu işlemi adım adım nasıl gerçekleştireceğinizi anlatacağız.

1. Active Directory Users and Computer Sayfasını Açma

Bu işlemi gerçekleştirmek için ilk adım, Active Directory Users and Computer sayfasını açmaktır. Bunun için Windows + R tuşlarına birlikte basarak çalıştır kutucuğunu açın. Açılan kutucuğa “dsa.msc” yazın ve Ok butonuna tıklayın.

2. Kullanıcıya Admin Yetkisi Verme

Gelen ekranda, admin yetkisi vermek istediğiniz kullanıcıyı bulun ve üstüne çift tıklayın (örneğimizde Onur kullanıcısı).

3. Member Of Sekmesine Geçiş

Açılan bölümde ilk olarak “Member Of” sekmesine tıklayın. Daha sonra “Add” butonuna tıklayın.

4. Administrator Yetkisi Ekleyin

Gelen ekranda “Administrator” yazın ve “Check Names” butonuna tıklayın. Eğer Administrator altı çizili hale geldiyse, doğru işlemi yaptınız demektir. Ardından “Ok” butonuna tıklayın.

5. İşlemi Tamamlayın

Administrator grubunun eklenmiş olduğunu göreceksiniz. Tekrar “Ok” butonuna tıklayarak işlemi tamamlayın.

Bu adımları takip ederek, Active Directory üzerinde kullanıcıya admin yetkisi verme işlemini başarıyla gerçekleştirebilirsiniz.

  Yenilenen Mail alt yapısı

Yazar: Berk Özdemir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir