Active Directory Kullanıcısı Ekleme Nasıl Yapılır?

Active Directory kullanıcısı ekleme işlemi hakkında bilgi alın. Kolay ve hızlı adımlarla aktif dizine kullanıcı eklemenin yollarını öğrenin.

Active Directory Kullanıcısı Eklemenin Adımları

Active Directory’de kullanıcı eklemek, birçok yönetici için sıkça yapılan ve önemli bir işlemdir. Bu yazıda, bu işlemi adım adım anlatarak, hatta başlayanlar için bile kolay bir şekilde gerçekleştirmenizi sağlayacağız.

Adım 1: Active Directory’e Erişim

Kullanıcı ekleme sürecini başlatmak için Windows + R tuşlarına aynı anda basarak Çalıştır penceresini açın. Açılan kutucuğa dsa.msc yazın ve enter tuşuna basın.

Adım 2: Organizational Unit Seçimi

Eklemek istediğiniz kullanıcıyı sol taraftan seçmek için Organizational Unit (OU) seçeneğini kullanın. Biz örneğimizde IT’yi seçtik. Ekranın sağ tarafında boş bir alana sağ tıklayın. Açılan menüden sırasıyla Yeni (New) / Kullanıcı (User) seçeneklerine tıklayın.

Adım 3: Kullanıcı Bilgileri

Kullanıcı ekleme ekranına geçtikten sonra, kullanıcının ad ve soyad bilgilerini girin. Ardından, Kullanıcı Giriş Adı (User Logon Name) yazan yere oluşturmak istediğiniz kullanıcı adını yazın ve İleri (Next) butonuna tıklayın (Kullanıcı, buradaki bilgi ile hesabına giriş yapacaktır).

Adım 4: Parola Tanımlama

Gelen ekranda kullanıcı hesabı için bir parola tanımlayın. Parolayı iki kez girdikten sonra alt bölümden kullanıcının şifresi ile ilgili yapılması gereken işlemi belirleyin. Genellikle “Kullanıcı, bir sonraki oturumda şifre değiştirmeli” seçeneği seçilir. Bu seçenek, kullanıcının ilk girişinde şifresini değiştirmesi gerektiğini belirtir. Güvenlik için önemlidir. Gerekli seçimi yaptıktan sonra İleri (Next) butonuna tıklayın.

Adım 5: İşlem Özeti

Gelen ekranda yaptığınız işlemlerin özeti yer alacaktır. İşlemi tamamlamak için Bitir (Finish) butonuna tıklayın.

Adım 6: Kullanıcı Eklendi

Bu adımlardan sonra kullanıcınız başarıyla eklenmiş olacaktır.

  Cisco Trunk Interface Vlan İzni Nedir? Ne İşe Yarar?

Yazar: Berk Özdemir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir