Özkula Banner

Web Güvenliği İçin Adım Adım cPanel SSL Sertifikası Alma Rehberi

Web Güvenliği İçin Adım Adım cPanel SSL Sertifikası Alma Rehberi

Web güvenliğini artırmak için adım adım cPanel SSL sertifikası alma rehberini keşfedin. Güvende olun! | Focus KeyPhrase ile 155 karakter içinde SEO dostu meta açıklama.

Web siteleri oluştururken güvenlik her zaman ön planda tutulmalıdır. Bu bağlamda en önemli adımlardan biri de SSL sertifikası teminidir. Sitemizin ziyaretçilere güvenli bir iletişim sunabilmesi için SSL sertifikasının nasıl alınacağına dair detayları bu yazıda bulabilirsiniz.

SSL Sertifikası: Güvenli İnternet Trafiği İçin Kritik Bir Adım

SSL sertifikaları, web sitelerinin adres doğruluğunu sağlayarak veri iletişimini şifreler. Bu sayede ziyaretçilerin bilgileri güvenli bir şekilde iletilir ve güvenleri artar. Tarayıcılarda güvenlik uyarıları olmadan siteye giriş yapmalarını sağlamak için SSL sertifikası eklemeniz önemlidir.

Adım Adım cPanel Üzerinden SSL Sertifikası Alma

Web sitenize SSL sertifikası eklemek için cPanel’i kullanabilirsiniz. İşte adımlar:

  1. Adım 1: cPanel Girişi ve SSL Sekmesine Erişim cPanel’e giriş yapın ve “SSL/TLS” seçeneğine tıklayarak SSL sekmesine erişin.
  2. Adım 2: Sertifika Talebi Oluşturma SSL/TLS sekmesinde “Sertifika İmzalama İsteği (CSR) Yöneticisi” seçeneğine tıklayın ve gerekli bilgileri doldurarak sertifika talebinizi oluşturun.
  3. Adım 3: Sertifikayı Yükleme ve Aktivasyon Sertifika sağlayıcınızdan aldığınız SSL sertifikasını cPanel’e yükleyin ve sitenizde etkinleştirin.

SSL Nedir ve Nasıl Alınır

SSL (Secure Socket Layer), Türkçe olarak Güvenli Soket Katmanı anlamına gelmektedir. Bilgisayar ağı üzerinden güvenli haberleşmeyi sağlamak amacıyla geliştirilmiş kriptolama protokollerini ifade eder. Bu protokoller, bilgi transferlerini şifreleyerek ve güvenli hale getirerek internet trafiğini korur. SSL, özellikle web sitelerinde hassas verilerin güvenli bir şekilde iletilmesini sağlamak için kullanılır.

1. Domain Yönlendirme

SSL sertifikası alabilmek için domain’in şu anda cPanel sunucusuna yönlendirilmiş olması gerekmektedir. Hizmetinizin aktif olduğu cPanel sunucusunun DNS bilgilerini hizmeti aldığınızda gönderilen mailden veya destek talebi açarak yetkili ekibimizden öğrenebilirsiniz. Nameserver değişikliği en geç 24-48 saat (domain firmasına göre değişkenlik göstermektedir) arasında tam olarak tamamlanmaktadır. 1 saatlik arayla kontrol etmenizi tavsiye ederiz.

  Adwords Kupon Kodu dolandırıcılığına dikkat

2. AutoSSL ile SSL Sertifikası Alma

cPanel üzerinden Güvenlik sekmesinde bulunan SSL/TLS Durumu sayfasını açın. “AutoSSL Çalıştır” butonuna basarak seçili domainlere SSL sertifikası alabilirsiniz. Bu işlem yaklaşık 1 dakika sürebilmektedir. İşlem tamamlandığında sayfa otomatik olarak yenilenecektir. AutoSSL üzerinden alınan SSL sertifikaları süreleri bittiğinde otomatik olarak yenilenmektedir. Sertifika Durumu bölümünün “AutoSSL Domain Onaylı” şeklinde olması, başarıyla SSL sertifikasının eklendiği anlamına gelmektedir. Eğer sizde gözükmüyor ise çerezlerden kaynaklı olabilir. Farklı bir tarayıcıdan denediğiniz takdirde sorunsuz şekilde görüntüleyebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

E-Ticaret İçin Mükemmel Ürün Açıklamaları Yazmanın Yolları

E-Ticaret İçin Mükemmel Ürün Açıklamaları Yazmanın Yolları

Blog yazınızda, özgün başlık seçiminden profesyonel görsel kullanıma kadar etkili SEO stratejilerini ve kullanıcı deneyimini nasıl iyileştireceğinizi keşfedin.E-ticaret...

Devamını Oku
Muhasebe Sunucusu Önerileri, Muhasebe Sunucusu Güvenliği ve Yedeklemesi

Muhasebe Sunucusu Önerileri, Muhasebe Sunucusu Güvenliği ve Yedeklemesi

Muhasebe süreçlerinin güvenliği, veri bütünlüğü ve sürekliliği, işletmeler için olmazsa olmaz kriterler arasındadır. Bu nedenle, muhasebe verilerinizi yönetirken...

Devamını Oku
Ücretsiz Kontrol Paneli Sunan Hosting Firmalarının İncelemesi

Ücretsiz Kontrol Paneli Sunan Hosting Firmalarının İncelemesi

Web siteniz için en iyi hosting firmasını seçerken dikkat etmeniz gereken konuları öğrenin: kontrol paneli, müşteri desteği, fiyatlandırma...

Devamını Oku
Google Analytics Kullanımı ve Veri Analizi

Google Analytics Kullanımı ve Veri Analizi

Google Analytics'in ne olduğunu, nasıl kurulacağını, veri analizi ve raporlama araçlarını anlatan detaylı rehber. Veri inceleme ipuçları.Blog Giriş...

Devamını Oku
cPanel Reseller Nedir?

cPanel Reseller Nedir?

cPanel Reseller temel tanımları, çeşitli paket seçenekleri, müşteri yönetimi, karlı bir işletme kurma ve başarının anahtarları hakkında bilgi...

Devamını Oku
Google Yapısal Veri İşaretleme ve Arama Sonuçlarına Etkisi

Google Yapısal Veri İşaretleme ve Arama Sonuçlarına Etkisi

Google yapısal veri işaretleme nedir, nasıl yapılır ve arama sonuçlarına olan görsel etkilerini keşfedin; avantajlarından yararlanın.Web dünyasının karmaşıklığında,...

Devamını Oku