Özkula Banner

Ücretsiz ve Premium Eklentiler Arasındaki Fark

Ücretsiz ve Premium Eklentiler Arasındaki Fark

WordPress sitenizi oluşturduğunuzda, sitenizi optimize etmeye yardımcı olacak yüzlerce eklenti kurabilirsiniz. Eklentiler, sitenizi özel özelliklerle geliştirebilir ve ihtiyaçlarınıza bağlı olarak birçok seçenek sunar.

WordPress temasını kurduktan sonra, ücretsiz ve ücretli eklentiler hakkında bilgi edinmenin zamanı gelmiştir.

WordPress eklentileri nedir?

WordPress eklentileri, bir WordPress sitesinde mevcut olan özellikleri genişletmenize ve değiştirmenize olanak tanır. Kod yazmadan bir siteye, formlar, e-ticaret mağazaları, online kurslar ve WordPress’i ihtiyaçlarınıza göre ince ayarlamak için araçlar gibi özellikler kolayca eklenebilir.

Resmi ücretsiz eklenti pazarı WordPress.org üzerinde ve WordPress yönetim panelinde mevcuttur. Bunun yanı sıra, üçüncü taraf geliştiricilerden satın alınabilen ve WordPress’e yüklenen eklentiler bulunmaktadır.

Geliştiriciler, eklentilerde WordPress özelliklerini veya diğer eklentilerin özelliklerini değiştirmek için özel çözümler oluşturabilirler.

Eklentiler nasıl çalışır?

WordPress’i WordPress.org’dan indirdiğiniz veya barındırma hesabınızdan kurduğunuz sürüm, sadece bir site için bir çerçevedir. WordPress web sitesinin temel bileşenleri için ücretsiz ve açık kaynaklı PHP kodlu şablonlardan oluşur ve öncelikle bloglama amacıyla tasarlanmıştır.

WordPress’in işlevselliğini genişletmek ve farklı türde siteler oluşturmak için kullanıcılar, bir blogu WordPress’e özgü özellikler ekleyerek, WordPress’te bir e-ticaret mağazası kurarak, bir üyelik sitesi oluşturarak veya bir portföy yayınlayarak yardımcı olan çeşitli eklentileri kurabilirler.

WordPress eklentileri, orijinal WordPress kaynak kodunun üzerine eklenen ayrı parçalar halinde olduğu için, sitenizin temel kodundan ayrı olarak güncellenebilir, değiştirilebilir, eklenip veya silinebilir. Kurduğunuz herhangi bir eklentinin doğru şekilde çalışabilmesi için, eklentilerin sitenizin çalıştığı WordPress sürümüyle uyumlu olması gerekir.

Kurulum tamamlandıktan sonra, yeni bir eklentiyi etkinleştirmeniz gerekmektedir. Eklenti, kendi ayar seçeneklerinden veya ana WordPress yönetim panelinden düzenlenebilir veya özelleştirilebilir. Bir eklenti artık gerekli değilse, devre dışı bırakılabilir ve silinebilir, bu da ilgili tüm dosyaları WordPress kurulumundan kaldırır.

  Wordpress Çok Dilli Hale Getiren Eklentiler

Ücretsiz eklentiler nedir?

WordPress’in kendisi gibi ücretsiz ve açık kaynaklı olan en büyük eklenti kaynağı, resmi WordPress Eklenti Dizini’dir.

Bu dizin, herhangi bir WordPress kurulumuyla birlikte hemen kullanılabilir durumdadır, böylece kullanıcılar site yönetim panelinden içeriğine doğrudan göz atabilirler.

WordPress Eklenti Dizini, bir sitenin SEO’sunu artırmak, iletişim veya kayıt formları oluşturmak, resimler için galeriler ve slaytlar kurmak, web sitesi resimlerini optimize etmek ve daha birçok şey yapmak için 50.000’den fazla eklenti listeler.

Eklenti Dizini’nde bulunan eklentiler, WordPress topluluğu üyeleri tarafından oluşturulmuş olup, belirli bir WordPress sürümüyle kullanılmak üzere güncellendiği ve güvenli olduğu genellikle beklenebilir.

WordPress Eklenti Dizini, ücretsiz eklentileri elde etmek için tek yer değildir. Birçok üçüncü taraf WordPress tasarımcısı ve geliştiricisi, bunları daha geniş bir tasarım ve geliştirme hizmetleri paketinin bir parçası olarak sunar.

Diğerleri, kodlama ve web geliştirme konusunda deneyimli bağımsız WordPress kullanıcıları tarafından oluşturulur ve paylaşılır ve belirli bir benzersiz ihtiyaca yönelik bir eklenti yapmanın herhangi birine nasıl öğretileceğine dair çok sayıda öğretici mevcuttur.

Premium eklentileri nasıl satın alırım?

Ücretli veya premium eklentiler, tasarım varlık pazarlarından ve bireysel WordPress tasarımcılarından ve geliştiricilerinden satın alınabilir. Premium eklentilerin fiyatları, eklentinin karmaşıklığına ve beraberinde gelen hizmetlere bağlı olarak 30 ila birkaç yüz dolar arasında değişir.

Pro sürüm eklentileri, özel ve çok spesifik ihtiyaçleri karşılamak için özel olarak tasarlanabilir; özel eklentiler genellikle premium olanlardan daha yüksek fiyatlara sahiptir.

Premium eklentiler genellikle eklenti oluşturucusundan sürekli müşteri desteği ve düzenli güncellemeler gibi çeşitli ek seçeneklerle birlikte gelir.

Ticari eklenti geliştiricileri, sattıkları herhangi bir eklentinin güvenlik ve istikrar için kaliteli bir kodla oluşturulduğunu doğrular, böylece WordPress’in temel koduyla sorunsuz bir şekilde çalışabilir.

  Web Sitesi Sunucuya Nasıl Yüklenir?

Ücretsiz veya premium WordPress eklentileri: Hangisini seçmelisiniz? WordPress.org dizinindeki tüm eklentilerin size sunulmadan önce belirli bir kalite seviyesini karşılaması gerektiğini unutmayın. Bununla birlikte, dizinde ücretsiz ve ücretli eklenti seçenekleri mevcuttur.

Premium veya ücretli eklentiler, eklentiyi kullanmanıza yardımcı olacak ek destek ve öğreticilerle birlikte gelebilirken, bazı ücretsiz eklentilerde bu tür destekler olmayabilir.

Bir eklentinin ücretsiz bir sürümü, eklentinin tam işlevlerine erişmek için üst düzey sürüme geçmeye teşvik etmek amacıyla sunulabilir. Ücretsiz bir eklenti kurmaya karar verirseniz, özellikle WordPress dizini dışındaki kaynaklardan, kaynağı araştırmak önemlidir.

Eklentinin WordPress sürümünüzle uyumlu olduğuna ve mevcut kullanıcılar tarafından bildirilen herhangi bir soruna dikkatlice bakın.

Herhangi bir eklenti kurmadan önce, eklenti satıcısının saygın ve güvenilir olduğundan emin olmak için biraz araştırma yapmanız önemlidir. WordPress tasarımcıları genellikle sitenizin ihtiyaçlarına uygun bir eklenti olduğunu söylerler ve bunların birçoğu güvenli, güvenilir ve tamamen ücretsizdir.

Eklenti kurmadan önce her zaman tarayıcı uyumluluğunu, puanları ve yorumları ve en son güncellemeleri kontrol etmelisiniz. WordPress’in gücü, siteniz için ihtiyaç duyduğunuz herhangi bir kombinasyonu seçmenize olanak tanır.

Hemen bugün kurabileceğiniz çeşitli eklentiler için WordPress.org üzerindeki eklenti dizinine göz atın!

İlginizi Çekebilir

cPanel Sunucu Nedir? cPanel Sunucu Kullanımı

cPanel Sunucu Nedir? cPanel Sunucu Kullanımı

cPanel nedir, nasıl kullanılır ve güvenlik önlemleri nelerdir? cPanel yedekleme işlemleri ve sunucu yönetimi hakkında bilgi edinin.Dijital dünyada...

Devamını Oku
Yüksek Performanslı Web Sitesi İçin Optimize Edilmesi Gereken Unsurlar

Yüksek Performanslı Web Sitesi İçin Optimize Edilmesi Gereken Unsurlar

Web sitenizin performansını artırın: Yüksek performanslı siteler, optimizasyon teknikleri, hız için çözümler ve cache faydaları hakkında bilgi edinin.Günümüz...

Devamını Oku
Google My Business Nasıl Kullanılır ve İşletmeler İçin Önemi

Google My Business Nasıl Kullanılır ve İşletmeler İçin Önemi

Google My Business kullanımı ve işletmeler için faydalarını öğrenin. Kayıt, bilgi güncelleme ve inceleme yönetimi hakkında kapsamlı rehber.Günümüzün...

Devamını Oku
Sanal Gerçeklik: Geleceğin Teknolojisi

Sanal Gerçeklik: Geleceğin Teknolojisi

Sanal gerçeklik nedir, nasıl çalışır ve kullanılan donanımlar nelerdir? Endüstriyel uygulamalar ve gelecekteki beklentilere dair her şeyi keşfedin.Sanal...

Devamını Oku
WordPress Hosting Önerileri, WordPress Hosting Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

WordPress Hosting Önerileri, WordPress Hosting Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

WordPress Hosting nedir, en iyi hizmetler, seçim kriterleri, maliyet ve performans testleri hakkında detaylı bir kılavuz. Sıkça sorulan...

Devamını Oku
Windows sunucu Nedir? Windows Sunucu Tercih Ederken Nelere Dikkat Edilmeli?

Windows sunucu Nedir? Windows Sunucu Tercih Ederken Nelere Dikkat Edilmeli?

Windows sunucu nedir ve nasıl kurulur? Kullanım alanları, yönetim ve güvenlik önerileri ile performans optimizasyonu hakkında kapsamlı bilgiler.Dijital...

Devamını Oku